Takoj, ko je dež prenehal in so se meglice začele dvigati nad gore smo, pred večer (devetega pohodnega dne), naredili prvi delni vzpon iz Robanovega kota. Zato je bil nekaj lažji in krajši pohod mimo kontrolnih točk: Dom na Korošici-Ojstrica -Lučka Brana (Baba) – Vrh Planjave – Koča na Kamniškem sedlu. Kljub temu smo premagali veliko višinskih (tako gor kot navzdol) metrov. Trasa je res hitro minila ob poslušanju zgodb našega vodiča S. , ki je v teh gorah splezal res veliko prvenstvenih alpinističnih smeri. Nam je bilo čisto dovolj adrenalina na določenih delih Ojstrice (Škarje) in Planjave. Tisti, ki boste tod hodili sami, to traso dobro poučite, saj so markacije zelo zbledele! Še posebej na meglen dan in pred slabim vremenom! Ne spodbujamo odkrivanje novih poti ampak vas želimo spodbuditi, da obiščete tudi kakšno manj obiskano pot v teh krajih, kjer boste le vi, narava in tudi kak kozorog in gams… Mi smo srečali oboje. Na cilju pa je res lepa koča, kjer smo se po vročem dnevu razveselili tuša s toplo vodo. Mlad oskrbnik nas je pričakal z dobro voljo in sledečim vicem, ki je “pojasnjuje” težave z markacijami na prej opisani poti.
Markacisti obiščejo staro ženico in jo vprašajo Mamka ali lahko na vaši “češplji” (mišljeno drevo, razumljeno kot ženski organ) pustimo eno markacijo? Lahko, samo mene ni vedno doma 🙂
A s “planinskim” humorjem bodite zmerni, vsaj zaradi spoštovanja do žensk, tudi ker so  žene oskrbnikov glavne v kočah! In če se obnašaš kot smo predlagali, si “nagrajen” palačinkami… tudi ko je kuhinja uradno zaprta… Mi si bomo to kočo zapomnili tudi po čudovite sončnem zahodu s pogledom na Planjavo in sončnim vzhodom s pogledom na Brano!

Na poti smo uspešno preizkusili že večino doniranih oblačil, obutve in opreme. Med drugim bi izpostavili

#https://firstcornershop.com/sl/kategorija-izdelka/bidoni-in-hidracija/

Voda je v naši državi na videz res čista. Previdni pa bodite s kapnico v planinskih kočah, če jo zbirajo preko neprimernih žlebov in rezervoarjev. Še bolj pa bodite previdni z vodo, ki prihaja iz pašnikov. Zato, kjer vidite v bližini (nad potoki) krave… uporabite kakšen sistem čiščenja vode, npr. z zložljivim Katadyn pvc bidoni, s filtrom za vodo.

Na hitrih pohodih in na območjih kjer ni odrtih planinskih koč (to

sezone jih je med tednom večina zaprtih) predlagam da vzamete s sabo še žlico, mini gorilnik in dehidrirano hrano v vrečki, v katero vlijete le toplo vodo in po nekaj minutah imate na voljo obrok, ki ni samo energijsko zadosten ampak tudi okusen!

# https://firstcornershop.com/sl/kategorija-izdelka/prehrana/

Več recenzij in testov sledi na https://www.slovenija360.si/zahvala-sponzorjem/