Gremo vedno više, saj je danes bila osvojena Skuta (2532m) in nekaj nižja Štruca. Res, da je v Velenju veliko planincev a da se na isti dan srečata dve skupini skoraj istočasno na vrhu pa je dosežek tudi za naše mesto.

Pot iz Skute, do Cojzove koče ni preveč zahtevna, potrebna je koncentracija med meliščem pod Štruco in bivakom P. Kamperla. Na tem delu so kraške jame kjer ob megli hitro padeš v kakšno z režo med globokim snegom in ostro steno. Pred in za tem pa si vzemite dovolj časa za razglede. Če boste dovolj potrpežljivi ujamete kakšnega z gorami ujetimi dvigajočimi se meglicami, kot smo jih mi ta dan.

  1. S še nekaj glede bivakov. Ti niso nadomestek planinskih koč in za večdnevne najeme, čemur smo bili priča. So rezervna opcija za primer, da vas ujame slabo vreme in ste omagali na kakšni predolgi turi kot je npr. tista iz preteklega dne. Če imate dovolj kvaliteten šotor se da tudi na 2000m najti zelenico za šotorišče (glejte sliko). In bivaki tudi niso namenjeni udejanjanju telesnih aktivnosti z opravičilom, da nad 1000m ni greha.

Mi smo glede tega slišali to zgodbo.

Ko dva po prihodu utrujenega planinca sredi noči nista hotela prenehati seksati jima je slednji zabrusil: poseksaj že enkrat do konca toto svojo ljubico, drugače ti jo bom jaz prišel. In nato je sledil le še Lahko noč